:)

:)

Monday, July 11, 2011

An Evening At KG org ASLI....

im not hot like apishilton that have an evening-with-fazura.html ... ^_^
we can get a low price as long as u sanngup meredah bukit bukau utk smpai kt sini..
estet-kebun getah-hutan kaki gunung ledang - kg.. :)








BuKiT TinGGI... ^_^

Assalamulaikum....
da lame x update blog coz bz dgn industrial training... :)
banyak projek nak kene siapkan.. ok tipu..
just lyn gambo at bukit tinggi... ^_^


Thursday, June 2, 2011

HEPI BEFDAY MY SUGAR DADDY.. ^_^

Hepi befday my banker father... en maan..
hope dipanjangkan usia... diberi kesihatan sepanjang masa.... :)
hope dibukakan hati utk menaik taraf my elaun sem depan..
of cos la my sugar daddy .. give me money since 7 years old till now... y since 7 years old?? sebb noraini maan x sekolah tadika.. kalu x mesti since 6 years old.. :)
btw... tis kek i bought use my 1st elaun industrial training..
the next day i paw RM100 utk byr duit umah sewa bln 6... huhu..
GIVE n TAKE la...
nafkah tetap nafkah kan... ^_^
pn hasnah jgn jeles... i will save my elaun 4 your befday kek on disember k.. :p







Monday, May 30, 2011

JOM minum susu.....

JOm minum susu.... orang dulu2 xde minum susu pon.. 




last wekend g karnival dutch lady n dapat petua baru yg mengatakan minum susu perisa carramel coffe utk dapat anak kembar.. mak si kembar yang hensem   diorang kate.. betul or tak same2 la kite try ye.. ^_^..
omjayy.... patut la ayu raudah the hottest yg cantik giler n rita rudaini choose them as a husband... 
tapi honestly diorang xde la tinggi sgt. sbb i x pakai heel pon.. :)

should i x makan nasi 24 bulan utk kurus cm die??? no no no.... 
biarla mcm ni je.. 
 like si kembar very much!!! :)


Wednesday, May 25, 2011

MEETBALL... ^_^

Entry kali ni xnak cite pasal umah depan kubor takut nnti ade org terase.. ^^
cause my classmate wan mohd firdaus  apis hilton everday story pasal meetball kat IKEA n sanggup dtg ikea semate2 nak mkn meetball je (nak beli set bilik tido lambat lagi nak kawen... p/s; die x pernah ckp pun die ade plan nak kawin.. ) i pon mengheret cik MM going to IKEA.. nak try sendiri sedap sgt ke meetball tu.. mane la tahu indah kabo dr rupe..
ini la ropenye meetball nye..p/s; chicken wing kt blakang tu lg besh la.. 
1 meetball=rm1

waktu ni belum tahu lagi foodcourt IKEA xde sijil halal..
btw.. pork x sedap pon... 

ptt la mase makan ari tu rase x sedap  hati je..
klau betul la meetball kat IKEA x halal, tlg salahkan apis hilton ye... ^_^






Friday, May 20, 2011

pengubat busan... ^^

minggu ke 2 latihan industri......actually this entry khas utk my adik  my fren tat i call  jacob zulfika arsad yg hari2 ngadu boring sbb kene wat keje as a semiconductor profesional designer... pro la sangat... n for fren tat everyday waiting da transformer robot smpai campny die....for engineer tat always p jepun wako's traineer.. slamat mmbace.. ^^
untuk mamat yg l.i  kat hutan mantin  production engineer xleh on9 mase keje  ok xpe!! tunggu  balik kg ku sayang  umah mak la baru blh jakun2 buke fb n on9... 
tengah2 on9 ayah tegur baru 2 mmgu dok jauh (ist time kot dok jauh) dah kurus??? omjayyyy... BOBOY betul..^^
entry ni xde gambo sbb zulfika arsad slalu kutuk.. :( 




jom ramai2 bace ni.... )


A) Apa beza kacang panjang ngan seluar panjang ?- Seluar panjang kalau dipotong jadi seluar pendek, tapi kacang panjang kalau dipotong tetap namanye kacang panjang...
p/s; ade ke org panggil kacang pendek? :p

B)Banyak-banyak mi, mi ape yang takleh di makan???- Misai
p/s; kalau terdesak makan je la... tapi kenyang ke??

C)Batang ape yang kalau org pegang-pegang nanti kena gatal gatal?- Batang Keladi
p/s; haip2... jgn pk -ve

D)Bulan dan bintang......... mana anak? mana bapak???- bulan dan ialah anak, tang tu ialah bapak...( Bulandan bin Tang )
p/s; x lwak pon... 

E) Ada orang ni nak naik bas. Dia ada 50 sen jer.Tambang bas ke Tempat dia na pegi tu 60 sen.Camne dia nak pegi tempat tu?-Dia buat muka seposen jek , 50 sen + 10 sen = 60 sen
p/s; klu muke org tu da mmg muke seposen... total2 jadi 70 sen la kan... yes.. balance beli gule2.. 

F)Pak Ali ada sebuah ladang, tetapi die nak tanam 2 jenis pokok Iaitu getah dengan koko. Untuk memenuhi cita-citanya dia pun tanamlah pokok getah separuh dan pokok koko separuh, Soalannya pokok ape tumbuh dulu?- Dua2 tak tumbuh pasal Pak Ali tanam separuh jek..
- pak ali kene g ambik kursus tanam pokok dgn en maan  mardi la... 

G) Burung ape yg boleh berdiri, boleh baring tetapi tak boleh duduk?-Penguin

H)Banyak2 katak, katak ape yg bole bercakap?-Katakanlahhhhhh.....
- tak logik langsung!!

I)Tempat apa ni......peserta dia pakai uniform, selalu bertambah & tak akan berkurangan?- Tempat Perkuburan...seram tak...hehhe
p/s; bagi mr.m yg mmg dari kecik dok umah depan kubur x heran lagsung.. :p

J)Badannya hijau, matanya merah dan berjalan mengundur, taik warna kelabu taik anjing. apa dia...?- Lingkaran nyamuk Shieldtox

K)Negara apa yang banjir dulu lepas tu baru hujan?- Bahrain

L) Emak Si Katun ada 5 anak. Tuah, Jebat, Lekir, Lekiu. Yang ke 5 siapa?- Si Katun ler....hehehhe

Monday, May 16, 2011

prktikal oh praktikal......

dah masuk hari ke-6 industrial trainig.. at DATASONIC technolgy... ^^
urm..... no komen... but bersyukur sbb still lg d tengah bandar n bukan kat utan mcm kat mantin tempat2 lain. xde kfc n anw.... sorry... ^^
-x sabar nak g site... dok ofis memboringkan... tapi ok lagi dari kene g seminar kat utem like my fren wan mohd firdaus apis hilton.. pttnye mase l.i mane ade g seminar kat dewan canselori utem dah.. xpe.. nasib masing2.. :)
-harap zulfika x tipu lg pasal elaun die dapat... dapat 5 rat kecoh kate 1 k... huhu :p
-harap2 tempoh  4 tahun 20 minggu ni cepat habis!!

Friday, March 18, 2011

PRETENDING or NOT????

sudah lama tidak meng up date kat sini
da bersawang dah 'JEMPUT MASUK'  ni.. :0
MANUSIA memang SUKA.. pandai berpura-pura... 
pretending tu kadang2 perlu juga..
PERLU KE??? 
TETAPi...
x semua benda boleh dipura-purakan... 
tak PERCAYE??

layan la~~~

Pada 2  mmgu lepas ade contest "pretending' btween dak 3bekc... 
kita nak tgk sape betul2 pro bab2 blakon ni.. ngeh2..
ingat senang ke nak blakon..
ni lakonan yg xde dialog pon punye la ramai yg kantoi..
ptt la DIANA DANIElle siap g UK nak  futher stdy psl lakonan.. 
ptt la pelakon mintak bayaran mahal2..
susah rupnye nak blakon ni..
da.. da... jom tgk hasilnya.. 



yg ni  tido macam mimpi dapat kawen dgn anak raje









MN







haha..
mane ade orang tido senyum..
melainkan kalau mimpi bulan jatuh ke riba ke..
kawin dengan anak raja ke..
mamat berdua ni x cukup pretending lagi ni
kene banyak belajar lg mcm mana cara nak pretend ni..
:0


JOm kitE tgK contester2 yg AGak berjaya... :)









ne mmg betul2 tido ni.. :)



mesti ramai yang MENGIMPIKAN berharap dapat masuk dalam mimpi cik comel ni..
JGN MIMPI LER... :)


Monday, March 7, 2011

HEPI BEFDAY misz NINI!!!

NM; siap skunk.. AH ajak g discussion 4 tets..
MN: okies..
SUPPRISE!!!!... :)
Hepy befday misz nini.. wish u hepy, success... x gaduh dgn adik ipau lg.. :)
adik ipau jgn garang sgt... :p
MN setia la kt sini.. lalalla...

da person act more overr than da befday gurll..
oppss.. sorry AH.. ^-^

AH said: from da left.. NT,KH, AH...

more pic.. layannnn...






ABP tour..

sory 2 AH .. terkilan 3 hari sbb x di invite.. :p
ala.. lain kali blh jumpe awal ashaari ok??? :p

AH; layannn....

FAFAU veery d sporting
da cuterss DD.. :p

da **** FBI.. ^-^

ikhwan beshhhh :p




thx both of u 4 accmpny me.. wekk!!.. :p
cik MM: kat sini xleh tag okies... sorry.. :p

 si jelita... :p

cik MM... :p

Tuesday, March 1, 2011

DALAM SEDAR or TIDAK SEDAR.????......

Manusia sering mengatakan kesalahan yang dilakukan sama ada sedar atau pun tidak.....

Tetapi......... 
 Adakah kesalahan itu blh dikira sebagai tidak sedar...
 Sedangkan....
Telah Menerima kritikan n teguran .... emmmmm....

Kritikan Secara berhadapan lg baik ataupun mendiamkan diri???
- Bergantung kepada penerimaan seseorg individu itu sendiri..
JIKA... dia berfikiran +ve.. lebih baik menegur secara berhadapan... BUT..
if berfikran -VE.... teguran itu mungkin akan menjadikan sesuatu hubungan itu bertambah buruk.......
TETAPI....
if mendiamkan diri... adakah masalah akan selesai???
SO,
da conclusion.... 
LU PIKIR LA SENDIRI.... huhu...
n SELAMAT BERAMAL.... \


P/s: post ini tidak ada berkaitan dengan yg hidup mahupun mati ye.. just utk renungan kita bersama...

Sunday, February 27, 2011

BROGA oh BROGA.....

26/2/2010...

Bukit Broga, or Broga Hill, is located near Semenyih, about 40 minutes away from Kuala Lumpur. Its real name is Bukit Lalang, refering to the thin and long species of local grass that grows abundantly on this hill. It can be reached a short distance after the University of Nottingham, where the entrance trail starts from an oil palm estate facing a rabbit park across the road... :)

broga owhh broga.. mengorak langkah bersama 3 mamat hensem ( hensem ke)... kakak kite n adik kitee...
mamat baju merah... runner terbaek..
Mr M; jgn gelak after bace my blog ok.. p/s; tp xpe.. blh bace ble tensen wat asigment PM... :)
ayat Mr. M 'ade ke patut budak engineering nak buat keje mcm dak account' huhu...
Apis Hilton;very da problem person.... ouchhh..
-APIS?? APIS?? haha.....
-setiap sejam pasti akan cari toilet. 


THis one view mase kol 6.45 pagi... 



pic ni santekkkkkk.... :)



This one MR. M
P/s: follow my blog senyap2... hhaha.. terharu terharu..
MR. M kate: kalau rase2 nak gelak sakan blh la g  bace blog NM...
eleh... sape tah yang nak g bayo carpark kat ATM maybank..... :P

lagi pic pasni... LAYAN>.............................................

 :)


 layan lg.....