:)

:)

Monday, May 30, 2011

JOM minum susu.....

JOm minum susu.... orang dulu2 xde minum susu pon.. 




last wekend g karnival dutch lady n dapat petua baru yg mengatakan minum susu perisa carramel coffe utk dapat anak kembar.. mak si kembar yang hensem   diorang kate.. betul or tak same2 la kite try ye.. ^_^..
omjayy.... patut la ayu raudah the hottest yg cantik giler n rita rudaini choose them as a husband... 
tapi honestly diorang xde la tinggi sgt. sbb i x pakai heel pon.. :)

should i x makan nasi 24 bulan utk kurus cm die??? no no no.... 
biarla mcm ni je.. 
 like si kembar very much!!! :)


Wednesday, May 25, 2011

MEETBALL... ^_^

Entry kali ni xnak cite pasal umah depan kubor takut nnti ade org terase.. ^^
cause my classmate wan mohd firdaus  apis hilton everday story pasal meetball kat IKEA n sanggup dtg ikea semate2 nak mkn meetball je (nak beli set bilik tido lambat lagi nak kawen... p/s; die x pernah ckp pun die ade plan nak kawin.. ) i pon mengheret cik MM going to IKEA.. nak try sendiri sedap sgt ke meetball tu.. mane la tahu indah kabo dr rupe..
ini la ropenye meetball nye..p/s; chicken wing kt blakang tu lg besh la.. 
1 meetball=rm1

waktu ni belum tahu lagi foodcourt IKEA xde sijil halal..
btw.. pork x sedap pon... 

ptt la mase makan ari tu rase x sedap  hati je..
klau betul la meetball kat IKEA x halal, tlg salahkan apis hilton ye... ^_^






Friday, May 20, 2011

pengubat busan... ^^

minggu ke 2 latihan industri......actually this entry khas utk my adik  my fren tat i call  jacob zulfika arsad yg hari2 ngadu boring sbb kene wat keje as a semiconductor profesional designer... pro la sangat... n for fren tat everyday waiting da transformer robot smpai campny die....for engineer tat always p jepun wako's traineer.. slamat mmbace.. ^^
untuk mamat yg l.i  kat hutan mantin  production engineer xleh on9 mase keje  ok xpe!! tunggu  balik kg ku sayang  umah mak la baru blh jakun2 buke fb n on9... 
tengah2 on9 ayah tegur baru 2 mmgu dok jauh (ist time kot dok jauh) dah kurus??? omjayyyy... BOBOY betul..^^
entry ni xde gambo sbb zulfika arsad slalu kutuk.. :( 




jom ramai2 bace ni.... )


A) Apa beza kacang panjang ngan seluar panjang ?- Seluar panjang kalau dipotong jadi seluar pendek, tapi kacang panjang kalau dipotong tetap namanye kacang panjang...
p/s; ade ke org panggil kacang pendek? :p

B)Banyak-banyak mi, mi ape yang takleh di makan???- Misai
p/s; kalau terdesak makan je la... tapi kenyang ke??

C)Batang ape yang kalau org pegang-pegang nanti kena gatal gatal?- Batang Keladi
p/s; haip2... jgn pk -ve

D)Bulan dan bintang......... mana anak? mana bapak???- bulan dan ialah anak, tang tu ialah bapak...( Bulandan bin Tang )
p/s; x lwak pon... 

E) Ada orang ni nak naik bas. Dia ada 50 sen jer.Tambang bas ke Tempat dia na pegi tu 60 sen.Camne dia nak pegi tempat tu?-Dia buat muka seposen jek , 50 sen + 10 sen = 60 sen
p/s; klu muke org tu da mmg muke seposen... total2 jadi 70 sen la kan... yes.. balance beli gule2.. 

F)Pak Ali ada sebuah ladang, tetapi die nak tanam 2 jenis pokok Iaitu getah dengan koko. Untuk memenuhi cita-citanya dia pun tanamlah pokok getah separuh dan pokok koko separuh, Soalannya pokok ape tumbuh dulu?- Dua2 tak tumbuh pasal Pak Ali tanam separuh jek..
- pak ali kene g ambik kursus tanam pokok dgn en maan  mardi la... 

G) Burung ape yg boleh berdiri, boleh baring tetapi tak boleh duduk?-Penguin

H)Banyak2 katak, katak ape yg bole bercakap?-Katakanlahhhhhh.....
- tak logik langsung!!

I)Tempat apa ni......peserta dia pakai uniform, selalu bertambah & tak akan berkurangan?- Tempat Perkuburan...seram tak...hehhe
p/s; bagi mr.m yg mmg dari kecik dok umah depan kubur x heran lagsung.. :p

J)Badannya hijau, matanya merah dan berjalan mengundur, taik warna kelabu taik anjing. apa dia...?- Lingkaran nyamuk Shieldtox

K)Negara apa yang banjir dulu lepas tu baru hujan?- Bahrain

L) Emak Si Katun ada 5 anak. Tuah, Jebat, Lekir, Lekiu. Yang ke 5 siapa?- Si Katun ler....hehehhe

Monday, May 16, 2011

prktikal oh praktikal......

dah masuk hari ke-6 industrial trainig.. at DATASONIC technolgy... ^^
urm..... no komen... but bersyukur sbb still lg d tengah bandar n bukan kat utan mcm kat mantin tempat2 lain. xde kfc n anw.... sorry... ^^
-x sabar nak g site... dok ofis memboringkan... tapi ok lagi dari kene g seminar kat utem like my fren wan mohd firdaus apis hilton.. pttnye mase l.i mane ade g seminar kat dewan canselori utem dah.. xpe.. nasib masing2.. :)
-harap zulfika x tipu lg pasal elaun die dapat... dapat 5 rat kecoh kate 1 k... huhu :p
-harap2 tempoh  4 tahun 20 minggu ni cepat habis!!